Eveniment

Şeful Poliţiei de Frontieră de pe aeroportul Fiumicino: A fost o aterizare periculoasă, efectuată cu multă măiestrie. Pilotul italian a reuşit să aterizeze cu un singur tren de aterizare

Şeful Poliţiei de Frontieră de pe aeroportul...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

08.06.2013, 12:50 1655

Un avion Airbus A320 venind de la Bucureşti a efectuat sâmbătă dimineaţa o aterizare de urgenţă pe Aeroportul Fiumicino din Roma, din cauza unei probleme la trenul de aterizare, provocând traumatizarea a trei pasageri, au anunţat echipedeintervenţie, relatează AFP.

Pista pe care a aterizat avionul a fost închisă temporar. Însă temeri cu privire la perturbarea orarului de zbor, apărute iniţial, nu au fost validate. Traficul a fost reluat în mod normal.

Cei 165 de pasageri, majoritatea români, au coborât din avion pe tobogane. Una dintre roţile trenului de aterizare a rămas blocată înainte de aterizare.

Avionul de tip Airbus aparţinând companiei Wizz Air efectua o cursă Bucureşti-Roma.

Majoritatea pasagerilor au declarat că nu au avut probleme, ci doar că le-a fost frică.

Trei pasageri se aflau în stare de şoc, fără săprezinte leziuni corporale. Ei au primit îngrijiri pe pistă din partea unei echipe medicale de la aeroport. Unul dintre ei,o femeie însărcinată, care simţea dureri la nivelul abdomenului, a fost condusă ulterior la un spital, în apropiere, la Ostia.

Pilotul, care urma să aterizeze pe cel mai mic aeroport din Roma - Ciampino, a solicitat către ora 6.00 GMT (9.00,ora României), să aterizeze la Fiumicino, unde pista este mai lungă. O alertă cod roşu a fost declanşată, iar două elicoptere şi 12 ambulanţe au fost trimise ca măsură de precauţie în apropiereapistei.

Pilotul a fost aterizat "cu măiestrie" cu ajutoul unei singure părţi a trenului de aterizare. După ce s-a oprit, avionul s-a aplecat pe o parte.

"A fost o aterizare periculoasă, efectuată cu multă măiestrie. Pilotul italian a reuşit să aterizeze cu un singur tren de aterizare şi uşor", a subliniat şeful Poliţiei de Frontieră de pe aeroport, Antonio Del Greco, pentru postul Sky TG24.

O anchetă a fost deschisă de către Agenţia Naţională italiană pentru Securitatea Zborurilor (ANSV), cu scopul de a stabili cauza avariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO