• Leu / EUR4.9474
  • Leu / GBP5.8404
  • Leu / USD4.7141
Eveniment

Şeful Poliţiei Române: Şoferul care a lovit vineri 5 maşini în Capitală este un recidivist periculos. Portretul robot al barbatului

Şeful Poliţiei Române: Şoferul care a lovit vineri 5 maşini în Capitală este un recidivist periculos. Portretul robot al barbatului

Autor: Florin Zafiu

14.07.2018, 14:04 1298

În acelaşi context, şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a precizat că şoferul a fost dat în consemn la frontieră şi este căutat atât în Bucureşti cât şi în teritoriu pentru a fi reţinut.

"O să îi dăm de urmă, a fost introdus în consemn la frontieră, posibil să fie în Capitală, posibil să fie în România, dar avem date suficiente încât să vedem exact unde se află. Este un recidivist, o persoană periculoasă. Avem unul dintre făptuitori care este reţinut, în cazul celuilalt suntem într-un cerc restrând de suspecţi probabil că în viitorul apropiat o să vă precizăm şi o să îl identificăm. Semnalmentele putem să le facem publice şi chiar o să le facem. Este un recidivist care a fost implicat în acest nefericit incident. A comis fapte de tâlhărie, a fost condamnat, a ispăşit 6 ani de pedeapsă şi a fost eliberat în 2017 şi a mai fost implicat de atunci în două incidente nu la fel de grave. Era urmărit pentru că era şoferul acelui autoturism. Nu a oprit la semnalele poliţistului. A fost oprit la un control de rutină", a declarat Ioan Buda, şeful Poliţiei Române.

Conform unui comunicat al Poliţiei Capitalei, "barbatul căutat este în vârstă de 39 de ani, cu înălţimea de aproximativ 1,60 m, corpolent, cu ten închis la culoare, păr negru, ochi căprui, faţa ovală. Din datele existente până la acest moment, rezultă că bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru tâlhărie şi furt calificat".

"Nu vă imaginaţi vreodată că poliţia îmi dă altceva decât mesajele informative în aşa fel încât să ştiu ce se întâmplă în plan operativ, dar vă asigur că poliţia îţi face treaba. Dacă există o singură persoană care a încălcat legea sau o regulă de conduită socială, Poliţia îţi face datoria", a declarat şi Carmen Dan.

Bărbatul, care era urmărit de o maşină a Secţiei 2 de Poliţie, a provocat, vineri, un accident în cartierul Aviaţiei din Capitală, acroşând alte cinci autoturisme, după care a fugit de la faţa locului.Accidentul de circulaţie s-a produs pe strada Alexandru Şerbănescu din cartierul Aviaţiei din Capitală.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9474
Diferență: 0,004
Ieri: 4.9472
Azi: 4.7141
Diferență: 0,2573
Ieri: 4.7020
Azi: 5.8404
Diferență: 0,0977
Ieri: 5.8347
Azi: 4.8270
Diferență: 2,2778
Ieri: 4.7195