Eveniment

Şeful Ryanair: Bucureştiul, Constanţa sau Timişoara sunt noile destinaţii pentru oamenii cu bani din Londra sau Paris, care caută mereu ceva nou

Michael O’Leary

Michael O’Leary

Autor: Mădălina Panaete

17.02.2016, 21:00 915

Şeful celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa a venit într-o vizită-fulger la Bucureşti pentru a anunţa o nouă bază pe Otopeni şi ambiţii de dezvoltare pe plan local.

Michael O’Leary, CEO al companiei aeriene Ryanair, spune că Ro­mânia ar putea ajunge la 40-50 de milioane de pa­sageri pe aeroporturile locale, de trei ori mai mult decât are în prezent, con­di­ţia fiind ca reprezentanţii aero­por­turilor să colaboreze cu operatorii aerieni.

„Dublinul are 1,5 milioane de lo­cuitori şi aeroportul înregistrează 25 de mi­lioane de pasageri anual. Aeroportul din Bucureşti, oraş care are o populaţie de circa 2 milioane de locuitori, ar putea fi tranzitat de 40 de milioane de pasageri anual, faţă de 10 milioane cât are acum. Cred că în 3-4 ani aero­porturile din Ro­mânia ar putea ajunge la 40-50 milioane de pasageri, dacă aeroporturile ar lucra cu companiile aeriene. Însă aici oamenii din aeroporturi au încă mentalitate veche şi consideră că trebuie să ţină preţurile sus“, a spus Michael O’Leary la Bucureşti, unde a susţinut o con­ferinţă de presă. El a venit în România după o pauză de mai bine de 25 de ani, ultima vizită fiind înainte de ’90.

Executivul adaugă că companiile aeriene pot conecta aeroporturile locale cu alte destinaţii, ceea ce ar creşte automat numărul de pasageri, dar şi veniturile aeroporturilor. La finalul anilor 1980, Ryanair, companie fondată de familia Ryan din Irlanda, închiria aeronave şi piloţi de la compania românească Tarom. La acea vreme se puneau bazele Ryanair, care a devenit ulterior cea mai mare companie din Irlanda, dar şi liderul trasportului aerian low-cost din Europa, transportând anul trecut peste 100 de milioane de pasageri.

În România, compania operează în prezent zboruri din Bucureşti spre Madrid, Roma, Milano, Bologna, Londra, Bruxelles şi Dublin, iar din noiembrie compania va avea zboruri din Timişoara spre mai multe destinaţii, inclusiv către Capitală. Cu ocazia venirii la Bucureşti, Michael O’Leary a anunţat că Ryanair va deschide o bază la Bucureşti din octombrie, pentru care va aloca trei aeronave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO