Eveniment

Senatorul Florin Cîţu acuză conducerea PSD de prezentarea de date false privind execuţia bugetară

Senatorul Florin Cîţu acuză conducerea PSD de...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

18.09.2019, 14:02 376

Senatorul Florin Cîţu acuză conducerea PSD -  premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici -  de prezentarea de date false privind execuţia bugetară şi a anunţat înfiinţarea unei comisii de anchetă privind raportarea de date false. 

„Prin iarnă v-am arătat că cei de la Comisia Europeană au descoperit probleme cu execuţia bugetară pentru anul trecut. La rectificarea bugetară v-am arătat că au fost date falsificate. ALDE întâi şi apoi cei de la Pro România au confirmat aceste informaţii. Astăzi vreau să vă anunţ că avem toate documentele necesare şi semnăturile pentru a începe comisia de anchetă la Senat împotriva conducerii PSD, Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici pe execuţiile bugetare de anul trecut, rectificarea bugetară de anul trecut şi rectificarea de anul acesta, pentru falsificare de date, prezentare de date false în spaţiul public”, a declarat miercuri senatorul liberal.

Cîţu spune că exonerările prevăzute în ordonanţa 114 nu vor funcţiona. „În conformitate cu legea responsabilităţii ministeriale ceea ce au făcut este pasibil de puşcărie până la 6 ani. La fel pentru Eugen Teodorovici, dacă el crede că imunitatea pe care şi-a luat-o fiind guvernator în banca Rusiei nu îl ajută nici acest lucru. Comisia de anchetă va începe în curând”.

Senatorul a adăugat că în demers vor fi implicate şi Curtea de Conturi şi Comisia de Strategie şi Prognoză. „Pentru că cei de la Curtea de Conturi nu şi-au făcut treaba până acum, vor trebui să vină la această comisie să ne arate rapoartele de execuţie bugetară pe ultimii trei ani de zile. Comisia de Strategie şi Prognoză va trebui să prezinte informaţii, ştiţi cum se întâmplă într-o comisie de anchetă, toate aceste informaţii vor fi prezentate şi apoi vom face un raport care va confirma cum au fost falsificate datele pentru execuţiile bugetare şi cum au fost prezentate de aceştia în spaţiul public.

O decizie asupra înfiinţării comisiei va fi luată luni în Biroul Permanent al Senatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO