Eveniment

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, vrea începerea anului şcolar în a treia săptămână din septembrie

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei,...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

16.08.2019, 12:10 2613

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a afirmat că va depune, săptămâna viitoare, un proiect legislativ care prevede ca începutul anului şcolar să fie fixat în a treia zi de luni din septembrie, potrivit unui mesaj postat de acesta pe Facebook.

„Săptămâna viitoare vreau să depun o propunere legislativă de completare a Legii Educaţiei Naţionale prin care să se fixeze începutul anului şcolar în a treia zi de luni din septembrie”, scrie Liviu Pop, pe Facebook.

Senatorul PSD a creat şi un sondaj în care întreabă internauţii dacă sunt de acord cu propunerea legislativ. Dintre cele 4000 de persoane care au votat, 85% au răspuns afirmativ, că vor fixarea începutului anului şcolar în a treia săptămâna din luna septembrie.

Ministrul interimar al Educaţiei, Valer-Daniel Breaz, a decis ca prima zi de cursuri din anul şcolar 2019-2020 să fie luni, 9 septembrie.

Premierul Viorica Dăncilă solicitase ministerului Educaţiei prelungirea vacanţei de vară cu o săptămână, astfel încât anul şcolar să înceapă pe 16 septembrie, motivând că aceasta este dorinţa patronatelor din turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO