Eveniment

Sergiu Manea, CEO al BCR: Ar trebui să ne coordonăm să producem mai mult creier decât poate consuma Occidentul

Sergiu Manea, CEO al BCR: Ar trebui să ne coordonăm să...

Autor: Alex Ciutacu

29.03.2019, 11:35 488

Scopul coordonat al României ar trebui să fie educaţia şi stimularea resursei umane şi a capitalului intelectual încât la nivel de ţară, nu vom reuşi niciodată să ne dezvoltăm şi să producem bunăstare destul de repede încât să oprim plecarea românilor, atrage atenţia Sergiu Manea, CEO al BCR în cadrul unei dezbateri organizate de ZF în colaborare cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi New Europe College.

„Ar trebui să ne coordonăm şi să producem mai mult creier decât poate consuma Occidentul, pentru că este clar că noi nu vom putea crea infrastructură şi calitate a vieţii suficient de rapid încât să oprim migraţia”, spune Sergiu Manea.

El susţine că în România nu există nici cadrul necesar pentru a stimula inovaţia, dincolo de contextul creat de jucătorii străini care au înţeles cum trebuie cultivate şi dezvoltate talentele.

„Inovaţia are nevoie de context. Faptul că avem mii de ingineri care scriu cod pentru Amazon sau Google, asta nu înseamnă că noi am creat cadrul de inovaţie. Faptul că stilul de management din companii este acelaşi de după revoluţia industrială nu încurajează inovaţia. Când vorbesc de cooperare pentru educaţie înseamnă inclusiv cooperarea pentru a face lucruri diferite”, adaugă Manea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO