Eveniment

Serviciul de securitate rus FSB arestează un diplomat român pentru spionaj

16.08.2010, 18:50 1682

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) l-a arestat luni pesecretarul I al ambasadei României la Moscova, pentru încercare dea obţine informaţii militare secrete, a anunţat serviciul de presăal FSB, citat de AFP, informează Mediafax.

"FSB a reţinut la Moscova, în flagrant delict, în timp ceîncerca să obţină informaţii militare secrete de la un cetăţeanrus, un membru al serviciilor de informaţii române, Gabriel Grecu,care lucra sub acoperire în calitate de secretar I" al ambasadeiţării sale, a precizat FSB pentru AFP.

Conform sursei citate, diplomatul se afla în posesia "unormateriale de spionaj care demonstrează deplin activitatea sa ostilăîn Rusia".

Surse oficiale de la Bucureşti au confirmat, luni, că este vorbade arestarea lui Gabriel Grecu, secretar I în cadrul ambasadeiRomâniei în Rusia. "În acest moment Ministerul Afacerilor Externenu comentează", a anunţat, MAE, într-o precizare transmisă luniseară. MAE nu face alte precizări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO