Eveniment

Servire de milioane: Chelneriţă concediată după ce a primit un bacşiş de 4.400 de dolari

Servire de milioane: Chelneriţă concediată după ce a...

Autor: Andreea Tobias

11.12.2021, 18:00 1024

O chelneriţă din Arkansas spune că a fost concediată după ce mai mulţi oaspeţi i-au lăsat ei şi unei colege un bacşiş de 4.400 de dolari.

Ryan Brandt a declarat pentru KNWA că ea şi o altă chelneriţă erau responsabile de servirea unui grup de peste 40 de persoane la restaurantul Oven & Tap din Bentonville, unde femeia lucra de trei ani şi jumătate.

Fiecare persoană din grup a lăsat un bacşiş de 100 de dolari la final, ceea ce a însemnat un bacşiş de 4.400 de dolari pentru cele două chelneriţe, a declarat Brandt.

Potrivit Business Insider, chelneriţa a afirmat că restaurantul i-a cerut să împartă bacşişul cu ceilalţi colegi, o practică nemaiîntâlnită de femeie cât timp a lucrat la restaurantul respectiv.

„Aş fi rămas cu 20%", a declarat Brandt pentru KNWA.

Grant Wise, unul dintre oaspeţii care au lăsat bacşişul, a declarat pentru KNWA că a vrut să le dea bani exclusiv celor două chelneriţe, nu şi celorlalţi. Wise a cerut banii înapoi şi i i-a dat chelneriţei în afara restaurantului.

Brandt a spus că a fost concediată după ce a acceptat banii, declarându-se „devastată".

Femeia susţine că cei de la restaurant au i-a spus că a fost concediată pentru că a dezvăluit informaţii despre împărţirea bacşişului, încălcând politica restaurantului.

Oven & Tap nu a răspuns imediat la solicitările Insider.

„După ce au luat masa, acest grup mare de oaspeţi a cerut ca bacşişul lor să fie dat la două chelneriţe", a declarat apoi Oven & Tap pentru KNWA: „Le-am onorat pe deplin cererea. Din respect pentru membrii foarte apreciaţi ai echipei noastre, nu discutăm detaliile legate de concedierea unui angajat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO