Eveniment

Siderurgiştii din cadrul Alro ies în stradă: Federaţia Sindicală anunţă un miting împotriva Ministerului Energiei

Siderurgiştii din cadrul Alro ies în stradă:...

Autor: Laura Buciu

08.09.2022, 11:49 61

Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom, Sindicatele din cadrul Alro Slatina, anunţă un miting de protest în faţa Ministerului Energiei, care va avea loc vineri, între orele 11 - 13. Motivul protestului este legat de preţurile tot mai mari la energie: „Opriţi jaful, aşa nu se mai poate!”.

Sindicaţiştii din Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor Metarom, Sindicatele din cadrul ALRO S.A, respectiv Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Alum Tulcea şi U.S.T Cartel Alfa Filiala Olt vor protesta vineri între orele 11.00-13.00 în faţa sediului Ministerului Energiei.

Siderurgiştii cer oprirea „dezastrului naţional”, care are loc prin „scumpirea nejustificată a preţului la energie electrică şi gaze naturale”, care duc la „exterminarea industriei româneşti şi înrobirea poporului român”.

„Solicităm Primului Ministru domnul Nicolae Ciucă, ministrului Energiei domnul Virgil Popescu să explice naţiunii române care sunt motivele care au generat scumpirea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale (ce a stat la baza majorării acestora). Dorim revenirea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale atât pentru industrie cât şi pentru populaţia din România, la preţurile existente înaintea acestei majorări pe care o considerăm nejustificată. România şi poporul român nu sunt la cheremul unui ministru, în acest caz, Ministrul Energiei domnul Virgil Popescu şi România nu este proprietatea Guvernului. Opriţi jaful, aşa nu se mai poate! Bătaia de joc la care este supus poporul român a ajuns la limita răbdării şi acest lucru trebuie să înceteze. Asasinatul pe care îl face Guvernul prin reprezentanţii săi asupra industriei şi poporului român nu mai cunoaşte limite şi nu se mai opreşte odată. Ne-am săturat de guvernanţii care nu ştiu să guverneze, slugi ale unor grupuri de interese de tip mafiot care subminează economia României, distrugând cu bună ştiinţă şi bruma de industrie care a mai rămas”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia spun că s-au săturat de facturi exorbitante la energia electrică şi gazele naturale, emise „fără nicio acoperire sau justificare.

În schimb, spun sindicaliştii, lor le sunt oferite „salarii mici şi preţuri nesimţite la alimente”.

„Stop jafului şi opriţi mafia din energie şi gaze naturale. Oamenii voştri zâmbesc şi se dau în spectacole meschine pe posturile de televiziune recomandându-ne nouă poporului român să stingem lumina, să oprim gazele, să mâncăm mai puţin, să stăm în frig şi fără lumină ( ne recomandaţi să mâncăm lăcuste, greieri şi gândaci ). Oare nu credeţi că dezinteresul şi nepăsarea voastră faţă de popor a atins limite inimaginabile?! Aţi distrus şi falimentat zeci de mii de întreprinderi, aţi lăsat sute de mii de oameni fără locuri de muncă, aţi sărăcit populaţia, vă bateţi joc de pensionari şi de cei care lucrează în domeniul public şi privat, nu mai aveţi nimic sfânt în voi, sunteţi sclavii banului”, mai spun sindicaliştii.

Potrivit acestora, numai la ALRO S.A s-a redus producţia cu 70%. Sunt 700 de oameni în şomaj si şomaj tehnic urmând ca până la sfârşitul anului încă 1500 de oameni să părăsească întreprinderea.

La Alum Tulcea societatea al cărei acţionar majoritar este ALRO S.A a fost închisă activitatea şi peste 570 de oameni sunt în şomaj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO