Eveniment

SIF Muntenia, 1,25 mil. euro in cresterea porcilor

02.02.2005, 00:00 25

Societatea de investitii financiare (SIF) Muntenia, a anuntat ieri ca va participa la majorarea capitalului social al Romsuintest cu suma de 50,44 miliarde lei (1,25 mil. euro), dupa ce operatiunea a fost avizata de SAI Muntenia, care administreaza investitiile fondului, a anuntat compania.
SIF Muntenia, care a subscris 232.833 actiuni, la valoarea nominala de 25.000 de lei, a varsat pina in prezent 15,13 miliarde lei.
Societatea Romsuintest din Peris are ca obiect de activitate cresterea porcinelor si productia, prelucrarea si conservarea carnii. Firma a realizat in anul 2003 o cifra de afaceri de peste 637 de miliarde de lei si a obtinut un profit net de 10,24 miliarde lei.
SIF Muntenia a mai participat, la inceputul acestui an, cu 23 de miliarde de lei, la majorarea capitalului societatii hoteliere Aro-Palace din Brasov.
O alta operatiune in care se va implica SIF Muntenia in acest an este continuarea finantarii investitiilor de la Casa de Bucovina Club de Munte din Gura Humorului, prin achizitionarea unor obligatiuni si actiuni emise de aceasta societate, in valoare de circa 500.000 de dolari.
Administratorii fondului au mai aprobat, recent, participarea SIF Muntenia la majorarea de capital de la Transilvania Leasing, cu suma de 39 miliarde lei, precum si la cea a firmei Cormoran Prod Impex, cu suma de 30,6 miliarde lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO