Eveniment

Simona Halep, comparată de Ion Ţiriac cu Nadal: E gata să moară pe teren dacă e nevoie

Simona Halep, comparată de Ion Ţiriac cu Nadal: E gata...

Autor: Andrei Pal, Mediafax

13.06.2018, 09:52 5707

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a impresionat pe toată lumea prin spiritul său de luptă de care a dat dovadă în finala de la Roland Garros, câştigată în faţa lui Sloane Stephens. Ion Ţiriac, unul dintre apropiaţii liderului mondial, o compară pe sportiva din Constanţa cu Rafael Nadal la acest aspect

După două finale pierdută la Roland Garros, Halep a reuşit să o câştige pe a treia: 3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens (SUA). Românca a arătat un spirit extraordinar reuşind să revină după ce a fost condusă cu set şi 2-0. Ion Ţiriac nu a rămas impasibil la revirimentul Simonei.

"Halep este capabilă să piardă în primul tur, dar şi să câştige turneul. De multe ori a jucat slab la Paris, însă a câştigat până la urmă. O mare parte a succesului se datorează faptului că este gata să moară pe teren dacă este nevoie, din acest punct de vedere seamănă cu Nadal", a declarat Ion Ţiriac pentru jurnaliştii englezi de la DailyExpress.

Simona Halep este prima jucătoare din Romania care câştigă un turneu de Grand Slam după Virginia Ruzici care a triumfat în 1978, tot la Roland Garros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO