Eveniment

Simona Halep e pierdut finala de la Cincinnati în faţa jucătoarei Garbine Muguruza

Simona Halep e pierdut finala de la Cincinnati în faţa...

Autor: Corina Zamfir

20.08.2017, 22:04 1100

Jucătoarea româncă Simona Halep, locul 2 WTA, e pierdut dumincă finala de la Cincinnati în faţa jucătoarei Garbine Muguruza, locul 6 WTA, ratând astfel şi şansa de a ajunge lider mondial. Meciul, care a durat 57 de minute, s-a încheiat cu scorul de 6-1, 6-0 pentru Garbine Muguruza.

Pentru accederea în finală, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 260.970 de dolari şi 585 de puncte în ierarhia mondială. Constănţeanca a pierdut pentru a treia oară şansa de a deveni lider mondial, cu meci pe masă, după ce a fost învinsă de Jelena Ostapenko în finală la Roland Garros şi de Johanna Konta în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Înaintea meciului cu Garbine Muguruza, diferenţa dintre Simona Halep şi Karolina Pliskova, liderul mondial, era de doar cinci puncte.

Câştigătoarea turneului va încasa un cec în valoare de 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati după ce a învins-o pe Sloane Stephens, scor 6-2, 6-1.

Halep s-a mai întâlnit de trei ori cu Muguruza, iar sportiva clasată pe locul 6 în ierarhia WTA s-a impus în două rânduri. Muguruza a câştigat în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, şi în 2015, la FedCup. Halep s-a impus în 2015, în optimile turneului de la Stuttgart

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO