Eveniment

Simona Halep este la două meciuri distanţă de locul 1 WTA: Românca s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing

Simona Halep este la două meciuri distanţă de locul 1...

Autor: Claudiu Giurgea, Mediafax

06.10.2017, 09:04 283

Meciul dintre Halep şi Kasatkina nu a avut practic istoric. Românca a avut nevoie de doar o oră şi nouă minute pentru a se impune în faţa cele care, în urmă cu o săptămână o învingea categoric la Wuhan, chiar cu acelaşi scor.

A doua jucătoare a lumii a câştigat primul set după doar 35 de minute, cu cel mai lung game al meciului, la a treia minge de set. A urcat frecvenţa primului serviciu până la 48% şi a câştigat 65% din puncte pe returul serviciului unu al Kasatkinei.

Relevant este faptul că Daria Kasatkina a lovit câştigător doar de două ori în acest prim set şi a greşit neforţat de 21 de ori, nereuşind să-şi câştige niciodată serviciul. Înainte de setul secund, Kasatkina a fost la vestiare şi a revenit exact cu energia necesară pentru a câştiga, în premieră, pe propriul serviciu. Halep nu a mai cedat deloc iniţiativa până la final şi a câştigat cu 6-1, chiar dacă în ultmul game al setului Kasatkina, a ratat două mingi de break pe serviciul doi al Simonei.

În premieră în semifinale la China Open, Halep ar putea da peste o altă sportivă din România. Sorana Cârstea joacă la Beijing împotriva sportivei din Letonia, Jelena Ostapenko. Pentru calificarea în semifinalele turneului de la Beijing, Simona Halep va primi un cec de 310.455 de dolari şi 390 de puncte WTA.

Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO