Eveniment

Simona Halep le-a transmis un mesaj de viaţă tinerilor: Atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva, nu trebuie să renunţi

Simona Halep le-a transmis un mesaj de viaţă tinerilor:...

Autor: Adriana Mit

23.11.2018, 16:07 66

Simona Halep a primit, vineri, la Timişoara, titlul de Doctor Honoris Causa a Universităţii de Vest. La finalul ceremoniei, sportiva le-a transmis tinerilor să nu renunţe la ceea ce îşi doresc cu adevărat. Sportiva a povestit şi despre două dintre cele mai frumoase momente din cariera ei.

Simona Halep s-a aflat, vineri, la Timişoara, unde, la Universitatea de Vest a avut loc o ceremonie în cadrul căreia i-a fost oferit titlul de Doctor Honoris Causa al insituţiei de învăţământ superior.

Simona Halep a susţinut şi un discurs, la finalul ceremoniei, în care a povestit două dintre cele mai “frumoase momente din cariera mea de până acum, pentru că nu s-a încheiat încă”.

“Acum zece ani am câştigat turneul Roland Garros la juniori. Mi-am dorit cel mai mult să am un trofeu de Grand Slam la juniori şi să termin cariera de juniori numărul unu mondial, aşa că am plecat la Paris, joi dimineaţa, foarte pregătită. Erau cu încrederea foarte sus, chiar le-am spus părinţilor mei că o să fie ultimul turneu pe care-l voi juca la juniori, pentru că oarecum simţeam că o să iau trofeul acasă şi să fiu şi pe locul unu mondial. Pe parcursul turneului am întâlnit adversare dificile, dar cu o putere interioară am reuşit să ajung în finală. În finală, am început meciul foarte, foarte bine, însă având o teamă probabil de success, nu am putut să închei setul. Am pierdut la tie-break, m-am aşezat pe bancă şi mi-am spus că îmi îngreunez oarecum meciul din cauza emoţiilor. Mi-am spus că tot ce mi-am dorit până în momentul respectiv este acest titlu, m-am motivat şi am intrat în teren şi am spus că este singurul lucru la care vreau să mă gândesc. Am intrat şi am câştigat. Ce vreau să spun este că atunci când nu renunţi, când îţi împingi limita emoţională mai mult şi mai mult, din moment în moment, reuşeşti să câştigi ceea ce ţi-ai propus, reuşeşti să faci ceea ce ţi-ai propus. Şi aşa am încheiat cariera de juniori”, a spus Simona Halep.

De asemenea, sportiva a vorbit şi despre experienţa de anul trecut de la turneul de la Paris, după accidentarea de la Roma.

“Din momentul acela mi-am pus ca obiectiv acelaşi lucru, la seniori, am fost îndrăzneaţă, dar mi-am spus că dacă am reuşit să trec prin aceste momente la juniori, cu siguranţă o să am o şansă şi la seniori. În 2017, când am plecat spre Paris, m-am accidentat la Roma, am făcut o entorsă destul de gravă, dar nimic nu m-a oprit, am spus că vreau să joc turneul, deşi echipa mea, oamenii apropiaţi, familia, mi-au spus că poate ar trebui să am grijă de sănătatea mea şi să renunţ la turneu. Nu am fost de acord şi m-am recuperat în cinci zile. Iar sâmbătă când am făcut primul antrenament, am spus că sunt gata să intru pe teren. Am jucat meciuri destul de grele, cert este că în finală am condus, însă cred că adversa mea a fost mai inspirată şi mai încrezătoare, cred că nu s-a gândit atât de mult la succes, nu s-a gândit atât de mult la momentul pe care-l are în faţă. A fost o perioadă destul de grea, vreo trei luni am fost foarte tristă, am suferit mult, însă nu am cedat. Am spus că dacă de două ori am fost în situaţia asta, cu siguranţă într-o bună zi voi ridica trofeul cel mare deasupra capului. Am mers în continuare la antrenamente, la turnee, şi am progresat emoţional foarte mult”, a povestit Simona Halep.

Totodată, sportiva şi-a amintit şi despre sentimentele pe care le-a trăit în acest an, când a câştigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

“Anul acesta s-a întâmplat cel mai mare vis al meu, am mers la turneu tot aşa, cu o mare încredere, cu o linişte sufletească asemănătoare cu cea din 2008, de la juniori. Ştiam că am jocul foarte bine pus la punct ca să câştig acest turneu. Au fost meciuri grele, în semifinală a fost cel mai greu meci. Am câştigat meciul în două seturi, dar atunci am simţit un val de emoţie pozitivă, de putere. Am simţit că finala o să fie mai uşoară, dar m-am înşelat. Am fost condusă, ştiam cum joacă Stephens, ştiam că trebuie să joc diferit, ştiam că o bătusem de multe ori dinainte, dar parcă-şi schimbase jocul în acea zi. A început să joace mult mai înalt, eu m-am retras, probabil din cauza emoţiilor, şi nu am fost destul de agresivă. Însă la 2-0 am spus că dacă nu o să intru în teren şi nu o să fiu agresivă în joc, n-o să am nicio şansă. Aşa că m-am relaxat oarecum, am spus că dacă şi de data asta pierd meciul, o să mai fie o altă şansă în viitor, aşa că trebuie să dau tot ce am mai bun. Am intrat în teren, am mers la fileu de trei ori la rând, am câştigat acele puncte şi am spus că atunci este momentul să intru în fiecare minge şi să lovesc cât pot de agresiv şi cu încredere. Când s-a apropiat de final meciul şi trebuia să servesc, chiar m-am oprit un moment, pentru că nu îmi venea să cred că sunt atât de aproape, dar am spus că experienţa de anul trecut o să mă ajute să închei meciul şi să câştig trofeul cel mare. Am servit destul de puternic, ceea ce nu se întâmplă des, dar a fost un serviciu foarte precis. Am simţit că toate greutăţile pe parcursul anilor, toate momentele de tristeţe s-au dus, s-au evaporat şi numai bucuria a rămas”, a declarat Simona Halep.

În final, Simna Halep le-a transmis tinerilor să nu renunţe la ceea ce îşi doresc şi că, în acest moment, se consideră un sportiv împlinit.

“Pentru momentul acela am spus că şi de două ori dacă ar fi mai greu, aş lua-o de la capăt. Mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor tinerilor este că atunci când îţi doreşti cu adevărat ceva, nu trebuie să renunţi, trebuie să ai încredere în tine şi să speri că orice este posibil. Aşa am făcut eu şi pot să spun că acum sunt un sportiv împlinit. Sper că această povestioară să vă inspire şi să vă dea încredere pentru ceea ce urmează”, a conchis sportiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO