Eveniment

Simona Halep pierde locul 2 în clasamentul mondial

Simona Halep pierde locul 2 în clasamentul mondial

Autor: Departamentul Sport

26.04.2019, 17:14 205

Simona Halep pierde locul doi în clasamentul mondial, noua ierarhie urmând a fi prezentată oficial luni. Astfel, românca va ocupa poziţia a treia, urmând ca Petra Kvitova să urce pe treapta secundă. 

Sportiva din Cehia a învins-o, vineri, cu 2-6, 6-2, 6-3, pe letona Anastasija Sevastova (13 WTA) şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Stuttgart. În urma acestui succes, Kvitova strânge 5.730 de puncte, iar Simona rămâne cu 5.682 de puncte. Halep putea ajunge chiar lider, dacă ar fi avut un parcurs favorabil la Stuttgart, dar ea a ales să nu participe la competiţia de pe tărâm german, acuzând o stare de oboseală avansată în urma efortului uriaş depus la Fed Cup.

Simona era pe locul doi de la data de 31 martie, când o depăşise pe Kvitova, iar în acest an a fost doar în ianuarie pe prima poziţie, de la data de 27 ianuarie, Osaka fiind lider. Cert e că după Sărbătorile de Paşte, Simona se va întoarce în circuit, de la data de 6 mai urmând a se desfăşura turneul de la Madrid.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO