Eveniment

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Miami

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale...

Autor: Iulian Coşuleţu

27.03.2017, 09:58 101

Doar 57 de minute i-au trebuit Simonei pentru a se califica în optimile turneului de la Miami, iar jocul favoritei 3 a fost ireproşabil. Halep a avut iniţiativa în meciul cu Kontaveit, a servit extraordinar şi nu i-a lăsat nici măcar o minge de break tinerei de 21 de ani. În schimb, românca a făcut ce a vrut la retur, luându-i de 5 ori serviciul adversarei.

Halep a reuşit luni dimineaţă cea mai bună performanţă a sezonului, legând pentru prima oară două victorii consecutive într-un turneu din 2017. Dar cel mai important lucru este acela că sportiva din Constanţa şi-a regăsit formidabilul joc de picioare şi nu a arătat niciun semn de slăbiciune. Cu o încredere în ea de nestrămutat, Simona a controlat de la un capăt la celălalt partida cu estoniana care în turul precedent a eliminat-o pe puternica Makarova.

Dacă îşi păstreză ritmul şi motivaţia, Simona nu ar trebui să aibă nicio problemă în meciul următor! Ea se va duela în optimi cu Samantha Stosur (19 WTA), o veterană a circuitului care în turul 3 a câştigat un meci maraton cu Shuai Peng (China, 43 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-5. Halep şi Stosur se cunosc extrem de bine, cele două înfruntându-se de 8 ori în carieră. Scorul meciurilor directe este egal, 4-4, dar australianca s-a impus ultima oară, 7-6(0), 6-3 în optimi la Roland Garros 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO