Eveniment

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale US Open

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale US...

Autor: Adrian Petculescu

06.09.2015, 03:34 432

Halep a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Shelby Rogers din SUA, locul 154 WTA, sportivă venită din calificări, după un meci de o oră şi şapte minute, disputat în turul al treilea al competiţiei.

Sportiva română nu a avut probleme în partida de pe arena Arthur Ashe de la Flushing Meadows, deşi Rogers a intrat cu încredere pe teren. Însă încrederea americancei s-a evaporat la prima minge de break a meciului, în ghemul al cincilea. Astfel, de la 2-2, Halep a demonstrat care este diferenţa de peste 150 de locuri în clasamentul WTA, câştigând şapte ghemuri la rând. Setul întâi a durat 31 de minute, apoi Rogers a câştigat şi ea un ghem, la 0-2, în setul secund. Românca a dus scorul la 5-2, după un nou break în ghemul al şaptelea, apoi s-a relaxat, iar Rogers a făcut rebreak. Nu a fost o revenire a americancei, pentru că Halep a închis setul în ghemul următor, după alte 36 de minute.

În faza următoare, românca va evolua cu învingătoarea din partida dintre Barbora Strycova (Cehia), locul 42 WTA, şi Sabine Lisicki (Germania), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 24, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri.

Calificarea în optimi este recompensată la US Open cu un premiu de 213.575 de dolari şi cu 240 de puncte WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO