Eveniment

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Toronto

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale...

Autor: Adrian Petculescu

13.08.2015, 22:56 758

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, pe sportiva germană Angelique Kerber, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 13, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 Rogers Cup.

Partida a durat două ore şi 23 de minute şi la finalul ei Halep a înregistrat a treia victorie în faţa lui Kerber din tot atâtea meciuri disputate.

Spectatorii prezenţi, joi, pe terenul central al complexului de la Toronto, mulţi dintre ei români, au avut parte de o partidă spectaculoasă între două "luptătoare". Halep a întâlnit o adversară incomodă, stângace pe deasupra. Kerber loveşte bine, cu putere, şi acoperă terenul destul de uşor, dar nu este constantă şi greşeşte în momente în care este pe val. Ea a măcinat-o pe Halep cu lovituri în colţurile terenului şi cu "scurte" aplicate eficient. Românca a arătat bine din punct de vedere al condiţiei fizice, însă continuă să fie oscilantă în evoluţii, alternând loviturile încântătoare cu greşeli inexplicabile. Ambele jucătoare au avut o problemă cu serviciul, într-un meci cu 17 break-uri.

Halep a câştigat primul ghem, apoi a dus scorul la 2-0, după ce a câştigat a cincea minge de break avută, într-un ghem lung. A urmat o serie de alte patru break-uri la rând, după care Simona Halep şi-a fructificat serviciul şi s-a distanţat la 5-2, apoi a încheiat setul cu 6-3, după 35 de minute de joc.

Setul al doilea a avut o desfăşurare similară până la 5-3, însă de data aceasta cu Kerber în avantaj. Germanca a servit pentru 1-1 la seturi, dar Halep a făcut break şi a egalat la 5 după ce a servit ea. Şi Kerber şi-a fructificat serviciul, apoi a închis setul cu 7-5, după alte 59 de minute.

Câştigătoare la Stanford, săptămâna trecută, Kerber a intrat în turul întâi la Rogers Cup, în timp ce Simona Halep a fost admisă în manşa a doua. Cele şapte meciuri disputate într-o săptămână şi jumătate şi-au pus amprenta asupra resurselor de energie ale germanei în decisiv. Halep, aflată la a doua partidă după o lună şi jumătate de pauză, s-a desprins la 2-0, însă Kerber nu a cedat şi a întors scorul în favoarea ei, 3-2. Nici românca nu a fost mai prejos şi a câştigat următoarele două ghemuri. Kerber a mai avut doar puterea să mai obţină un break, cedând decisivul cu 4-6, după alte 49 de minute.

"Am simţit meciul ca pe o finală. Adversara mea a jucat extraordinar. Am încercat totul astăzi pentru a câştiga. Cred că am jucat un tenis bun. Sunt bucuroasă că voi merge mai departe", a declarat Simona Halep la finalul meciului. Halep a adresat apoi publicului câteva cuvinte în limba română: "Mulţumesc foarte mult pentru susţinere".

În faza următoare, Halep va juca împotriva câştigătoarei din meciul Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 14 WTA şi cap de serie numărul 6 - Alize Cornet (Franţa), locul 28 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 52.430 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO