Eveniment

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland...

Autor: Adrian Petculescu

24.05.2015, 13:29 414

Partida, care a avut loc pe arena principală a complexului de la Roland Garros, Philippe-Chatrier, a durat o oră şi 16 minute.

Finalistă anul trecut la French Open, unde are de apărat 1.300 de puncte, Halep a început bine meciul cu Rodina şi a condus cu 4-1, după două break-uri consecutive, reuşite la 1-1 şi 3-1. A urmat o scădere în jocul româncei, de care Rodina a profitat imediat. Rusoiaca a făcut rebreak, s-a apropiat la 3-4, apoi a câştigat din nou pe serviciul adversarei, la 4-5. Într-un moment foarte important al meciului, în ghemul al unsprezecelea, când părea că este pe val, Rodina a comis două erori uşoare, cedându-şi serviciul. Halep a închis apoi setul, cu 7-5, după 36 de minute.

În al doilea set, cele două jucătoare au "mers" cap la cap până la 3-3. Halep a obţinut un break, dar Rodina a egalat imediat, dar românca a câştigat următoarele două ghemuri, impunându-se cu 6-4, după alte 40 de minute.

În general, un început bun de turneu pentru Simona Halep, un meci pe care l-a controlat, dar în care a arătat şi câtea momente de slăbiciune.

În faza următoare, Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Mirjana Lucici-Baroni (Croaţia), locul 70 WTA şi Lauren Davies (SUA), locul 64 WTA.

Calificarea în turul 2 la Roland Garros este recompensată cu 70 de puncte WTA şi un premiu de 50.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO