Eveniment

Simona Halep s-a retras din turneul de la Doha

Simona Halep s-a retras din turneul de la Doha

Autor: Adrian Petculescu

22.02.2015, 15:54 221

Probabil că viitoarea competiţie la care va participa jucătoarea română va fi Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory, programat între 11 şi 22 martie. La ediţia precedentă a acestui turneu Simona Halep a ajuns până în semifinale.

Halep luase în calcul să nu evolueze la Qatar Open, unde era cap de serie numărul 2, după ce se impusese sâmbătă, în finala turneului de la Dubai.

"Sunt obosită, foarte obosită. Am dureri peste tot, dar este normal. Am avut meciuri grele şi duminică voi urma un din nou un tratament. Totul mă doare, coastele, glezna, dar sper că voi fi bine săptămâna viitoare şi că mă voi recupera rapid. Nu sunt sigură acum şi nu pot spune (n.r. - despre participarea la turneul de la Doha). Va trebui să mă relaxez şi să văd săptămâna viitoare", a declarat Halep.

Simona Halep a câştigat, sâmbătă, turneul de la Dubai şi ar fi trebuit săptămâna viitoare să-şi apere trofeul cucerit anul trecut la Qatar Open. În 2015, turneele de la Doha şi Dubai fac rocada atât ca ordine în calendarul WTA, cât şi în ceea ce priveşte categoria competiţiilor.

În urmă cu an, Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial atunci, câştiga turneul de la Doha, înregistrând al şaptelea său succes în circuitul WTA şi primul la o competiţie de categorie Premier 5. Pentru această performanţă, românca a obţinut 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Programat în 2014 între 10 şi 16 februarie, turneul va avea loc în acest an între 23 şi 28 februarie. Potrivit site-ului oficial al WTA, ediţia 2015 figurează acum la o categorie inferioară, Premier, şi va beneficia de premii totale mai mici, 731.000 de dolari, faţă de 2.440.070 de dolari anul trecut, dar şi de puncte mai puţine, 470 faţă de 900. Astfel, un succes la Doha va fi recompensat în acest an cu 124.000 de dolari şi 470 de puncte WTA.

Însă Halep şi-a apărat punctele de la Doha la Dubai, care a revenit la categoria Premier 5 după trei ani.

Petra Kvitova, locul 3 WTA este principala favorită la Doha, Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA, Agnieszka Radwanska (Polonia), locul 8 WTA, Angelique Kerber (Germaniea), locul 12 WTA, învinsa Simonei Halep în finala ediţiei precedente, Ekaterina Makarova (Rusia), locul 9 WTA, şi Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA, fiind şi ele pe tabloul principal al competiţiei.

În urma rezultatelor înregistrate în această săptămână, Halep o va depăşi pe Kvitova, revenind de luni pe locul 3 WTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO