Eveniment

Simona Halep: Sunt bucuroasă acum, îmi arată că încă mai pot să joc tenis

Simona Halep: Sunt bucuroasă acum, îmi arată că...

Autor: Claudiu Giurgea

28.03.2017, 09:08 301

Condusă cu 6-4, 5-2, românca a salvat o minge de meci, a câştigat setul al doilea cu 7-5, iar în setul decisiv nu i-a mai dat nicio şansă adversarei, câştigând, scor 4-6, 7-5, 6-2, după două ore şi 10 minute.

Cea mai bună jucătoare de tenis a României şi-a egalat, astfel, performanţa din 2016 de la Miami şi va juca pentru un loc în semifinale cu britanica Johanna Konta, numărul 11 WTA.

După meci, Halep a dezvăluit la conferinţa de presă cum a reuşit să se mobilizeze, să revină şi să câştige: nu s-a gândit nicio secundă la scor.

"A fost un meci dificil, aşa cum mă aşteptam. Dar revenirea a fost destul de bună şi sunt foarte bucuroasă. Ultima revenire de acest gen a fost prin 2014, în primul meu meci la Doha, împotriva lui Kanepi. Am salvat o minge de meci şi am revenit. Sunt bucuroasă acum, îmi arată că încă mai pot să joc tenis. Când eram jos, nu mă gândeam la nimic, nu mă gândeam la scor. Doar voiam să lupt. Nu am cedat şi am crezut în şansa mea. Poate am fost şi puţin norocoasă deoarece am revenit de la minge de meci, dar am luptat", a declarat Simona Halep.

Site-ul WTA, în cronica partidei cu Stosur, a evidenţiat faptul că până acum Halep nu reuşise să lege două victorii: "Wow! Acesta a fost un meci cu multe momente electrizante. O victorie uriaşă pentru Simona Halep, care nu reuşise până la Miami să câştige de două ori la rând în acest an. A reuşit acest lucru în ultimul meci, iar acum a oferit o revenire de senzaţie pentru cea mai bună performanţă a ei din acest sezon!"

Halep şi-a egalat performanţa din sezonul trecut când a ajuns tot în sferturi la Miami. În turul următor, Simona se va duela cu Johanna Konta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO