Eveniment

Sindicatele insista pentru tichete de vacanta

21.05.2004, 00:00 18

Proiectul de lege privind acordarea tichetelor de vacanta ar putea fi analizat de Comisia de Munca din cadrul Camerei Deputatilor si apoi discutat in plen, desi Guvernul a respins aceasta initiativa legislativa, sustine liderul sindical Bogdan Hossu, promotor al proiectului.
Hossu, presedinte al "Cartelului Alfa", a declarat, ieri ca proiectul de lege "a fost apreciat" de Smaranda Dobrescu, presedintele Comisiei de Munca, care ar putea intocmi un raport pe care sa-l inainteze spre dezbatere Parlamentului.
Liderul sindical a declarat ca Ministerul Finantelor Publice a avizat negativ proiectul, pe motiv ca ar exista o directiva a UE privind interzicerea deductibilitatii in cazul tichetelor de vacanta.
"Am discutat cu Jonathan Scheele (seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti - n.r.), care mi-a spus ca nu exista o asemenea directiva a UE. In plus, in multe tari membre UE exista o asemenea lege a tichetelor de vacanta", a explicat Hossu.
Potrivit proiectului de lege, salariatii care vor sa-si petreaca concediul de odihna in Romania ar putea primi tichete de vacanta, in urma unor varsaminte lunare constituite intr-o perioada intre patru luni si 11 luni.  
La randul sau, angajatorul ar trebui sa contribuie lunar la fondul tichetelor de vacanta cu o suma ce nu poate fi mai mare de patru ori contributia lunara a salariatului. La data implinirii perioadei de contributie, la cererea angajatorului, unitatea specializata in acest sens emite tichetele de vacanta nominale. Valoarea acestora este egala cu suma varsata pana atunci de angajator si angajat in contul special, la care se adauga o suma cel putin egala cu dobanda practicata de BNR pe durata varsamintelor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO