Eveniment

Site-ul Ministerului Educaţiei este din nou funcţional

Site-ul Ministerului Educaţiei este din nou funcţional

Autor: Oana Despa, Mediafax

11.06.2018, 10:34 61

După aproximativ două ore în care a fost picat, site-ul edu.ro, care aparţine Ministerului Educaţiei este funcţional. În continuare, cei interesaţi de Evaluarea Naţională pot accesa site-ul subiecte.edu.ro, acolo unde vor fi afişate cerineţele de la examen şi baremul de corectare. 

Site-ul edu.ro este, din nou, funcţional după aproximativ două ore în care a fost picat.

Reprezentanţii instituţiei spun că acest lucru nu a afectat desfăşurarea probei la limba română, precizând că cei interesaţi pot accesa site-ul subiecte.edu.ro, unde se vor afişa cerinţele de la exemane şi baremul de corectare.

Peste 150.000 elevii care au terminat clasa a VIII-a susţin, luni, 11 iunie, prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi litaratura română

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 13 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică, urmând ca pe 14 iunie, elevii care aparţin minorităţilor să susţină proba scrisă la limba maternă.

Examenul a început la ora 09.00 şi durează două ore.

Elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc. Vor putea intra doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Pe durata examenului, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

Primele rezultate vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale vor fi făcute publice pe data de 23 iunie.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 80% iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 20% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO