Eveniment

Situaţia şcolilor la zi. Mai mult de 100 de şcoli au trecut în scenariul roşu de la începerea noului an şcolar. Joi, în scenariul roşu erau 378 de unităţi de învăţământ, 4.971 erau în scenariul galben, iar 12.307 erau în scenariul verde

Situaţia şcolilor la zi. Mai mult de 100 de şcoli au...

Autor: Ramona Cornea

09.10.2020, 00:05 310

Elevii din 378 de şcoli din România învaţă în scenariul roşu, cel care presupune participarea la cursuri doar în mediul online, cu 115 mai multe decât în prima zi a noului an şcolar, conform datelor de la Ministerul Educaţiei.

Circa 4.971 de unităţi de învăţământ erau ieri în scenariul galben, cel care presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a şi revenirea parţială, prin rotaţie, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu 56 mai multe decât la începutul anului şcolar.

În scenariul verde învăţau, ieri, elevii din 12.307 de şcoli, cu 116 mai puţine comparativ cu prima zi a noului an şcolar.

Datele de la Ministerul Educaţiei sunt transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi le includ şi pe cele transmise de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Scenariul ver­de implică par­ticiparea zilni­că (faţă în faţă) a tu­tu­ror pre­şco­larilor şi ele­vi­lor în uni­tă­ţile de în­văţă­mânt, cu res­pec­tarea şi apli­carea tuturor nor­melor de pro­tec­ţie sanitară, scenariul galben presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul pri­mar, a ele­vilor din cla­sele a VIII-a şi a XII-a, res­pec­tiv re­ve­ni­rea par­ţia­lă (prin ro­taţie de una sau două săp­tămâni) a ele­vilor din cele­lalt­e clase de gim­naziu şi liceu, iar în sce­nariul roşu toţi elevii participă doar la cursurile din mediul online.

Pauzele dintre ore la şcolile în care cursurile se vor desfăşura după primele două scenarii, cel verde şi cel galben, vor fi de cinci minute numai pentru schimbarea claselor de către cadrele didactice, iar orele vor fi de 55 de minute, conform unui ghid pentru învăţământul gimnazial şi liceal elaborat de Ministerul Educaţiei.

Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursu­rile noului an şcolar pe 14  septembrie, conform datelor de la INS. România avea în anul şcolar 2019/2020 un număr de 6.166 unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial co­nec­tate la internet şi 1.444 de licee, arată datele publicate de INS.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO