Eveniment

Situaţia se înrăutăţeşte: Numărul de îmbolnăviri depăşeşte pragul de 3.000 de noi infectări pe zi. Creşte şi numărul judeţelor cu peste 100 de cazuri zilnice

Situaţia se înrăutăţeşte: Numărul de îmbolnăviri...

Autor: Georgiana Mihalache

09.10.2020, 00:06 844

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns ieri la 3.130 de persoane, cel mai mare nivel raportat de autorităţi de la debutul pandemiei, din februarie. Un record pozitiv este însă numărul testelor prelucrate pe zi, ieri fiind depăşit nivelul de 30.000 de probe prelucrate, potrivit informării autorităţii.

A crescut însă numărul judeţelor unde s-au înregistrat peste 100 de cazuri pe zi, de la cinci judeţe cu o zi în urmă (incluzând Bucureştiul), la şapte judeţe ieri (Bacău, Cluj, Iaşi, Timiş, Dâmboviţa, Prahova şi Bucureşti). Capitala este de altfel cea mai afectată zonă, menţinându-se în ultimele zile la peste 500 de cazuri noi pe zi. În total, în Bucureşti au fost 20.800 de cazuri de COVID-19, adică 14% in totalul cazurilor la nivel naţional, din calculele ZF.

Ieri, autorităţile au anunţat 44 de decese, la jumătate faţă de ziua anterioară. La anestezie şi terapie intensivă sunt internaţi 607 pacienţi.

Din cele 30.100 de teste prelucrate până ieri, 18.600 au fost pe baza definiţiei de caz, iar restul de 11.500 au fost la cerere.

Creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România a dus la impunerea de noi restricţii în Bucureşti şi alte zone afectate, care au vizat închiderea restaurantelor, a cafenelelor, dar şi obligativitatea purtării măştii în apropierea şcolilor. Reprezentanţii autorităţilor au precizat că măsurile vin în contextul în care indicele de îmbolnăvire este peste media de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Odată redus acest indice, activitatea economică în industriile afectate de măsurile restrictive poate fi reluată, spunea recent Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO