Eveniment

Situaţie dezastruoasă la Spitalul Judeţean din Galaţi: Focarul de COVID-19 a pus stăpânire pe instituţie, zeci de medici s-au infectat, iar unitatea nu mai face internări

Situaţie dezastruoasă la Spitalul Judeţean din...

Autor: Petre Mazilu

07.07.2020, 14:43 1136

Criză de amploare la Spitalul Judeţean din Galaţi din cauza epidemiei de COVID-19. Peste 50 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus. În spital nu se mai fac internări, iar pacienţii în stare bună au fost externaţi.

Potrivit datelor comunicate marţi de conducerea unităţii medicale, 54 de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19. Este vorba de cinci medici şi 48 de membrii ai personalului medico-sanitar şi auxiliar. Cele mai multe infectări au apărut la secţiile Medicină Internă şi Cardiologie.

Patru secţii ale spitalului au fost închise pentru dezinfecţie, iar pacienţii care nu au putut fi externaţi au fost transferaţi în alte zone ale unităţii medicale. În spital nu se mai face nici o internare, iar pacienţii cu rezultate negative şi stare generală bună au fost externaţi. În prezent, în unitatea medicală gălăţeană mai sunt internaţi 391 de pacienţi.

Probleme mari sunt şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar conducerea spitalului îi roagă pe gălăţeni să respecte întocmai protocoalele stabilite.

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.

Potrivit autorităţilor, în judeţul Galaţi mai sunt încă trei focare de Covid-19, la şantierul naval, la combinatul siderurgic şi în comuna Toflea. În total, în Galaţi sunt 1112 de cazuri confirmate şi 95 de decese provocate de virus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO