Eveniment

Situaţie dramatică. 23% dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu s-au înscris la bacalaureat: „Circa 56% dintre părinţi ne-au spus că nu îşi mai permit să îşi ducă copiii la şcoală pentru a-şi continua studiile. Sărăcia şi problemele financiare ale părinţilor au afectat direct participarea la educaţie şi continuarea educaţiei copiilor.“

Mihaela Nabăr, directorul executiv al fundaţiei World Vision România

Mihaela Nabăr, directorul executiv al fundaţiei World Vision România

Autor: Ramona Cornea

25.06.2021, 18:00 1906

Ministrul educaţiei Sorin Cîm­peanu a declarat că 77% dintre absolvenţii de liceu din acest an s-au înscris la examenul de bacalaureat de anul acesta, în scădere de la peste 83% câţi s-au înscris la examenul de anul trecut.

Astfel, Cîmpeanu a spus că 34.000 de absolvenţi de liceu din acest an nu s-au înscris la examenul de baca­laureat, iar printre motivele oferite de ministru pentru această si­tuaţie sunt accen­tuarea aban­donului şcolar din cauza pandemiei de COVID-19, cât şi faptul că unii elevi de clasa a XII-a nu au reuşit să îşi încheie me­diile necesare pentru a absolvi. În total, în România sunt peste un milion de absol­­venţi de liceu care nu au susţinut examenul de ba­ca­­laureat, după cum a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.

„Când vom vorbi despre prezenţa la examen vom vedea că prezenţa se micşorează. Sunt foarte multe cauze care ne-au adus aici, printre care faptul că în ultimul an foarte mulţi copii, în special cei din cele mai vulnerabile medii, nu au avut acces la educaţie, nu au avut cum să obţină notele minim obligatorii pentru a le fi încheiate mediile“, a explicat pentru ZF Mihaela Nabăr, directorul executiv al fundaţiei World Vision România. De altfel, în ultimii cinci ani şcolari s-au pierdut pe drum între 10.000-12.000 de absolvenţi de liceu care nu s-au prezentat şi la examenul de bacalaureat, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică centralizate de ZF. Cel mai mare număr de absolvenţi de liceu care nu s-au prezentat şi la BAC a fost în 2019, când au absolvit mai mult de 149.000 de elevi, dar s-au prezentat circa 137.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO