Eveniment

Situaţie dramatică: Mai sunt doar 16 paturi de ATI COVID libere în spitalele din România

Situaţie dramatică: Mai sunt doar 16 paturi de ATI COVID libere în spitalele din România

Autor: Laura Buciu

21.09.2021, 13:38 46

În spitalele din ţară mai sunt libere doar 16 paturi de terapie intensivă pentru bolnavii cu COVID-19, dintre care şase sunt în Capitală.

Conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există, marţi, 1.131 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. Un număr de 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări, dar o parte dintre ele sunt destinate pacienţilor cu patologii preexistente, precum obstetrică-ginecologie, neonatologie sau cardiologie..

În Bucureşti sunt avizate de DSP un număr de 239 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

Astfel, la nivel naţional sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 6 paturi libere.

În prezent se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În spitalele din ţată mai este câte un loc la ATI COVID la Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara şi Sibiu, două paturi libere la Braşov şi trei la Constanţa.

AFACERI DE LA ZERO