Eveniment

Situaţie îngrijorătoare la Brăila: Secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19 de la Spitalul Judeţean este plină

Situaţie îngrijorătoare la Brăila: Secţia de Terapie...

Autor: Petru Mazilu

20.10.2020, 12:32 285

Secţia de Terapie Intensivă dedicată bolnavilor de Covid-19 de la Spitalul Judeţean din Brăila este plină. Cele opt paturi sunt ocupate de pacienţi în stare gravă, iar conducerea spitalului caută soluţii pentru a găsi noi spaţii. În spitalul nu mai sunt locuri decât pentru bolnavii cu forme uşoare.

Secţia de Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid-19 de la Spitalul Judeţean din Brăila este plină. Opt paturi sunt ocupate de pacienţi, iar medicii încearcă să găsească soluţii ca să suplimenteze locurile. În cazul unor urgenţe, în secţie mai poate fi instalat doar un pat, iar altă soluţie este transferarea unor pacienţi în alte judeţe.

„Nu mai sunt locuri, avem opt paturi ocupate din opt. Cum se eliberează un loc, vine imediat altcineva. Dacă va fi nevoie, am mai putea să facem un loc, atât este posibil. Dacă vom fi depăşiţi, vom înştiinţa Centrul Naţional de Coordonare, asta ca să transferăm pacienţii la alte unităţi medicale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

În spitalul brăilean mai sunt internaţi 200 de pacienţi cu forme uşoare şi medii ale bolii. De asemenea, unitatea medicală are încă 50 de paturi goale pentru astfel de cazuri.

În ultimele trei zile la Brăila au fost raportate 10 decese şi peste o sută de noi infectări cu virusul SARS CoV-2. De la începutul epidemiei în judeţul Brăila au fost înregistrate 3.107 cazuri de infectare şi 137 de decese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO