Eveniment

SNIF trece de la Agricultura la AVAS

13.07.2009, 19:09 50

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea prelua de la Agentia Domeniilor Statului (ADS), aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, actiunile Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), aflata in administrare speciala in vederea privatizarii, care detine terenuri in valoare de 1 miliard de euro.
Transferul titlurilor reprezentand 100% din capitalul SNIF se va realiza in baza unui protocol de predare-primire care va fi incheiat intre institutiile implicate.
In perioada 1990-2005, SNIF a trecut printr-un proces de restructurare, fiind divizata in 90 de societati comerciale, dintre care 40 au format ulterior Regia Autonoma a Imbunatatirilor Funciare. In anul 2000, SNIF a fost organizata ca societate comerciala pe actiuni, prin restructurarea Regiei Autonome a Imbunatatirilor Funciare, iar in aprilie 2004 a fost infiintata Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF), prin reorganizarea SNIF, de la care a preluat o parte din active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO