Eveniment

Socol: Investiţiile vor fi motorul creşterii economice în acest an

Socol: Investiţiile vor fi motorul creşterii economice...

Autor: Iulian Anghel

04.06.2018, 00:07 1599

Investiţiile statului (cheltuielile de capital) la patru luni, an/an, sunt cele mai bune din ultimii cinci ani. Ele sunt mai mari decât investiţiile cumulate, la patru luni, an/an, din 2016 şi 2017, iar acest lucru pare că oferă o perspectivă mai bună ca în trecut, când investiţiile au fost sacrificate pentru susţinerea creşterilor salariale. Va fi 2018 un an al investiţiilor?

„Anul 2018 va fi un an în care investiţiile vor fi motorul creşterii valorii adăugate. Şi mă refer la toate investiţiile, atât la cele finanţate din fonduri euro­pe­ne, cât şi cele finanţate din fonduri pri­vate - ISD şi cele ce finan­ţea­ză parteneriatul public-pri­vat“, spune Cristian Socol, pro­fesor la ASE.

Socol, alături de Darius Vâlcov (consilier la guvern), este artizanul programului de gu­ver­nare al PSD. Deşi oficial nu ar fi consilierul preşe­din­telui PSD Liviu Dragnea, la întâlnirea de la începutul lu­nii mai dintre conducerea BNR şi şeful social-demo­cra­ţilor, de o parte a mesei erau guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi prim-viceguver­nato­rul Florin Georgescu, iar de cealaltă par­te erau Liviu Dagnea, Vio­rica Dăn­cilă, Eugen Teo­dorovici, Cristian Socol şi Darius Vâlcov.

În acest an investiţiile, publice şi private, şi nu consumul vor fi motorul creşterii economice, spune Socol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO