Eveniment

#SOLIDARITATE Medicii români care îşi ajută colegii din Italia: Vom da maximul posibil

#SOLIDARITATE Medicii români care îşi ajută colegii...

Autor: Ştefan Ionescu

08.04.2020, 20:11 219

Cei 11 medici şi 3 infirmiere din România care ajută la tratarea bolnavilor din Italia au ajuns într-un spital de lângă Milano, una dintre cele mai afectate zone de pandemia de coronavirus. „Vom da maximul posibil”, promit membrii delegaţiei române.

Sunt puţini, dar au inimi mari. Şi reprezintă solidaritatea României faţă de ţara cu cel mai mare număr de victime făcute de coronavirus în lume, Italia. Sunt 11 medici şi 3 infirmiere, care s-au pus pe ei pe plan secund şi au mers în plin focar de boală, ca să-şi ajute colegii.

„Am lăsat acasă familiile noastre, dar am venit aici să ajutăm familia Uniunii Europene”, a spus maiorul Joe Stroescu, şeful delegaţiei României.

Medicii români au mers într-un spital de lângă Milano. Nu au avut prea mult timp la dispoziţie să se acomodeze – le-a fost prezentată situaţia şi au trecut la treabă. Asta vor face timp de două săptămâni.

„Ştim cu toţii situaţia Italiei în aceste zile. Am venit aici pentru a da o mână de ajutor poporului italian. Muncim alături de ei pentru a da maximul posibil”, a mai spus maiorul Joe Stroescu.

Pe Facebook, ministrul de Externe al Italiei le-a mulţumit medicilor noştri şi le-a transmit un mesaj în limba română.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO