Eveniment

Solidaritatea Sanitară: Demisia lui Cseke Attila, primul gest de onoare motivat de interese colective

Autor: Geanina Sandu

04.08.2011, 18:19 129

Reprezentanţii Federaţiei Solidaritatea Sanitară îl felicită peministrul Cseke Attila pentru demisie, "primul gest de onoare dinistoria recentă a României motivat de un interes colectiv", şisperă ca Guvernul să înţeleagă semnificaţia şi să asigurefinanţarea corespunzătoare a sistemului sanitar.

"După ce în ultimii 20 de ani am asistat la o cramponare defotoliu a diverşilor miniştri veniţi la conducerea MinisteruluiSănătăţii, asistăm astăzi la primul gest de onoare din istoriarecentă a României motivat de un interes colectiv. Domnul CsekeAttila, prin demisia de onoare a domniei sale, reuşeşte să atragăîn final atenţia asupra principalei probleme a sistemului sanitarromânesc şi anume lipsa banilor, spărgând linia de indiferenţă pecare politicienii au manifestat-o în ultimii 20 de ani faţă desănătatea naţiunii", se arată într-un comunicat de joi alfederaţiei.

Reprezentanţii federaţiei sindicale îl felicită pe Cseke Attila,"ministrul demisionar al unui minister aflat în gravă suferinţă",sperând că gestul său va reuşi să atragă atenţia politicienilor şinaţiunii asupra adevăratei reforme care trebuie întreprinse însistemul sanitar, asigurând finanţarea necesară pentru a puteatrata în mod corespunzător pacienţii.

"Sperăm că Guvernul va înţelege semnificaţia unui astfel de gestşi va asigura finanţarea necesară pentru sistem, eliberând în felulacesta unităţile sanitare de sub povara intereselor politice,pentru binele tuturor cetăţenilor", au adăugat sindicaliştii.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Adrian Bârea, adeclarat pentru Mediafax că după demisia lui Cseke Attila va finumit un alt ministru al Sănătăţii, dar problemele din sistemulsanitar vor exista în continuare, fiind vorba de "substraturipolitice".

Adrian Bârea consideră că gestul lui Cseke Attila de a demisionadin funcţia de ministru al Sănătăţii este justificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO