• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Eveniment

Soloviov, propagandistul lui Putin, şi-a ieşit din minţi când a auzit că Germania va trimite tancuri în Ucraina: nemernici nazişti

Soloviov, propagandistul lui Putin, şi-a ieşit din minţi când a auzit că Germania va trimite tancuri în Ucraina: nemernici nazişti

Autor: Iulian Moşneagu

25.01.2023, 14:26 944

Vladimir Soloviov, considerat propagandistul preferat al Kremlinului, ameninţă Germania după ce mai multe agenţii de presă au anunţat că administraţia Olaf Scholz va trimite tancuri Leopard în Ucraina.

Soloviov este renumit pentru reacţiile sale belicoase la adresa Occidentului. Vorbind la propria emisiune difuzată de canalul de televiziune de stat Rossia-1, prezentatorul a spus că Germania ar trebui să fie considerată parte din conflict după informaţiile din presă potrivit cărora Olaf Scholz a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. 

"Cred că a sosit momentul să transmitem un mesaj clar şi hotărât că noi considerăm că Germania este parte din conflict şi că apariţia tancurilor germane (în Ucraina) ne va determina cu siguranţă să considerăm teritoriul german, bazele militare şi alte locaţii ca fiind ţinte legitime", a declarat Soloviov. 

"NATO vrea să lupte în acest mod viclean, pretinzând că nu luptă. În visele voastre. Iar Pistorius va rămâne în istorie ca un cretin care a făcut ca Germania să ajungă într-o zonă de distrugere directă. Şi Scholz şi Baerbock. Iar poporul german va şti ce noi lideri nazişti a crescut şi adus la putere", a transmis propagandistul Kremlinului. 

"Noi suntem agresorul? Timp de opt ani, voi, ticăloşilor, aţi hrănit regimul nazist ucrainean. Timp de opt ani aţi ucis oamenii din Donbas. Timp de opt ani aţi minţit prin gura mamei voastre Merkel! Nu aţi văzut tragedia din Donbas, copiii ucişi din Donbas. Dar acum drept cine vă daţi? Farisei europeni, nemernici nazişti", a mai spus Soloviov, potrivit traducerii efectuate de Francis Scarr de la BBC.

Germania va trimite tancuri Leopard în Ucraina

Conform unor oficiali germani citaţi de publicaţia Der Spiegel, Guvernul Olaf Scholz intenţionează să furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Probabil va fi transferată cel puţin o companie de tancuri de tip Leopard 2A6, adică 14 vehicule blindate.

În plus, Guvernul Olaf Scholz va autoriza furnizarea de tancuri de fabricaţie germană de către naţiuni aliate, printre care se numără Polonia şi ţări scandinave.

Deciziile, care ar urma să fie supuse aprobării Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, în cel mai scurt timp posibil, poate chiar miercuri, se înscriu într-un acord cu Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Germaniei pentru a furniza capabilităţi militare avansate Ucrainei. Berlinul a obţinut de la Washington angajamentul de a furniza tancuri ultramoderne Ucrainei.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026