Eveniment

Soluţie de criză: STB cheamă angajaţii de acasă pentru a creşte capacitatea de transport din cauza grevei de la metrou

Soluţie de criză: STB cheamă angajaţii de acasă...

Autor: Laura Buciu

26.03.2021, 08:55 86

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a luat măsuri de suplimentare a capacităţii de transport, din cauza grevei de la metrou şi cheamă angajaţii liberi de acasă pentru a menţine în traseu vehiculele programate să se retragă.

Din cauza protestului spontan al angajaţilor Metrorex de vineri dimineaţă, STB suplimentează capacitatea de transport pentru a prelua fluxurile de călători din zona staţiilor de metrou. Astfel, vor fi scoase în traseu toate vehiculele disponibile prin chemarea personalului din liber.

De asemenea, STB anunţă că se vor menţine în traseu vehiculele care erau programate să se retragă, pentru a mări capacitatea de transport în perioada dintre orele de vârf.

Suplimentar, STB SA va creşte capacitatea de transport pe inelul central, prin întoarcerea alternativă a tramvaielor din linia 1 la Banu Manta.

Totodată, se vor reintroduce operativ liniile de autobuz 135, 143, 243, 330, 182, 232, R409 şi R439 pe calea de rulare a liniile de tramvai pentru a mări viteza de circulaţie şi implicit, capacitatea de transport.

STB SA va monitoriza pe parcursul acestei zile liniile care converg în zona staţiilor de metrou în zonele Pipera, Militari, Berceni, şi va suplimenta cu vehicule din alte linii slab solicitate pentru a asigura transportul călătorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO