Eveniment

O soluţie pentru digitalizare: Golee vrea să atragă 800.000 de euro, din care 300.000 de pe SeedBlink, în spatele rundei de finanţare fiind familia Moratti, foştii proprietari ai celebrului club de fotbal Inter Milano

O soluţie pentru digitalizare: Golee vrea să atragă...

Autor: Ştefan Stan

03.02.2022, 11:33 222

Golee, o soluţie SaaS pentru digitalizarea cluburilor şi a federaţiilor sportive, îşi propune să atragă o finanţare în valoare de 800.000 de euro, din care 300.000 pe SeedBlink, potrivit unui anunţ al companiei. 

Runda de investiţii este susţinută de 7 Investment, biroul familiei Moratti, foştii proprietari ai Inter Milano, Maria Lucia Chivilo şi Italian National VC Fund printr-o investiţie de 500.000 de euro. Fondurile vor fi direcţionate către dezvoltarea produsului, vânzări, servicii clienţi şi extinderea companiei pe alte pieţe europene, precum Spania, Portugalia, Franţa, în următoarele luni.

„Viziunea noastră este să le oferim posibilităţi egale tuturor actorilor din mediul sportiv, furnizând acces la inovaţie şi tehnologie. Prin activitatea noastră le oferim oamenilor mai mult timp pentru sport, creând noi instrumente pentru simplificarea muncii şi gestionarea informaţiilor. Platforma este scalabilă, deoarece este concepută pentru a fi utilizată de oricine. În următorii trei ani, intenţionăm să monetizăm comunităţile prin dezvoltarea de funcţii B2C şi B2B2C pentru familii, fani şi sportivi, precum şi să integrăm terţe părţi, care să-şi vândă şi să-şi testeze produsele. Vrem să ne extindem la nivel internaţional şi să devenim lider pe piaţa europeană”, declară Tommaso Guerra, CEO.

Golee digitalizează complet activităţile cluburilor sportive, ale sportivilor şi ale altor actori implicaţi în ecosistem, o soluţie SaaS care are capacitatea de a organiza toate operaţiunile zilnice într-o singură platformă.

Golee facilitează şi standardizează modul în care funcţionează asociaţiile sportive, creând o platformă potrivită pentru a colecta statistici pe care utilizatorii le pot compara şi îmbunătăţi. Produsul oferă îndrumări universale pentru a uşura comunicarea şi a reuni baza de date a lumii sportului, permiţând fiecărei persoane dintr-o asociaţie sportivă să acceseze manageri, secretare, antrenori, sportivi, părinţi, suporteri.

De exemplu, secretarele pot verifica termenele de examinare medicală, plata taxelor, documentele de sănătate; antrenorii pot organiza activităţi sportive şi monitoriza antrenamente, meciuri şi turnee; părinţii pot plăti onorariile, pot participa la evenimente şi pot urmări progresul copiilor lor.

„Suntem încântaţi să anunţăm campania lui Golee pe SeedBlink, deoarece acesta este primul start-up italian de pe platformă. Tendinţa de digitalizare generată de pandemie este un impuls extraordinar pentru soluţia Sportstech Golee - cred că SeedBlink este perfect poziţionată pentru a beneficia de creşterea sectorului şi pentru a-i sprijini, pe parcurs, atât pe investitorii italieni, cât şi pe startup-urile de tehnologie care doresc să se extindă cu viteză maximă”, a declarat Andrei Dudoiu, Co-fondator şi Managing Partner la SeedBlink. „SeedBlink este o platformă participativă de investiţii unde investitorii găsesc cele mai sigure condiţii de investiţie, iar start-up-urile din tehnologie beneficiază de un mediu de lucru profesionist, precum şi de disponibilitatea de care au nevoie. Cu ajutorul membrilor echipei noastre din Milano, suntem încrezători că în 2022 vor exista câteva startup-uri italiene cu o creştere mare pe SeedBlink şi numeroşi investitori vizionari care le vor sprijini. Rămâneţi aproape, deoarece în curând vom încheia nişte parteneriate interesante”, a adăugat acesta.

Compania a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2018 în urma unei investiţii iniţiale de 2,3 milioane de euro. Pentru 2022 managementul vizează o cifră de afaceri în valoare de 500.000 de euro, 5000 de cluburi sportive şi încheierea unei investiţii din seria A. În prezent, platforma este utilizată de 2.500 de cluburi, printre care Atalanta, Venezia, Palermo, Bari, are 250.000 de utilizatori unici şi se bucură de o rată de retenţie de 95%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO