Eveniment

Sondaj: Aproape un sfert dintre români se gândesc să emigreze din cauza inflaţiei

Sondaj: Aproape un sfert dintre români se gândesc să...

Autor: Răzvan Botea

16.06.2022, 15:57 136

Peste 7 din 10 români (72%) sunt de părere că va veni o criză şi principala preocupare a lor este creşterea preţurilor bunurilor de consum, a spus Marius Luican, general manager al Reveal, companie de cercetare de piaţă, în cadrul unui eveniment organizat de Raiffeisen Bank România.

„Principalul efect al aceste încordări economice este inflaţia.7 din 10 români simt că inflaţia are un impact direct asupra lor şi asupra familiei lor. Un astfel de popor, care a trăit cu cu inflaţie de 300%, ai zice că nu prea ai cu ce sa-i sperii, dar iată că se întâmplă”, a spus Marius Luican.

Pentru a se apăra de inflaţie, 58% dintre români iau în ccalcul reducerea consumului, 42% vor să ceară o creştere de salariu, 25% se gândesc la emigrare, iar 16% şi-ar putea schimba locul de muncă.

„Vedem o tendinţă foarte puternică de schimbare a locului de muncă. Dacă înainte aveam dificultăţi în anumite sfere, acum s-a generalizat. Şi aici în cifrele noastre schimbarea locului de muncă este văzută ca o soluţie pentru a câştiga mai mulţi bani în acest mediu inflaţionist”, a mai spus Marius Luican.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO