Eveniment

Sorin Alexandrescu, condamnat definitiv în dosarul de şantaj Antena Group- RCS&RDS, s-a predat la Poliţie şi urmează să fie dus la penitenciar

Sorin Alexandrescu, condamnat definitiv în dosarul de...

Autor: Radu Tutulan

28.06.2017, 16:38 309

Conform procedurilor, fostul director al Antena Group va fi plasat în carantină pentru 21 de zile, perioadă în care va fi cazat într-o secţie specială. În aceste trei săptămâni, îi vor fi făcute analize medicale şi alte proceduri, conform legislaţiei.

La expirarea celor 21 de zile, o comisie din cadrul penitenciarului va stabili regimul de executare a pedepsei.

Sorin Alexandrescu a fost condamnat, miercuri, la patru ani şi şase luni de închisoare, pentru şantaj. În acelaşi dosar, Dan Voiculescu a fost achitat, iar fiica sa, Camelia Voiculescu, a fost condamnată la un an şi şase luni cu suspendare pentru complicitate la şantaj.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis şi achitarea lui George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, şi condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare pentru Şerban Pop, fostul şef al ANAF. În ceea ce priveşte persoanele juridice SC Intact şi Antena Group, au fost achitate pentru complicitate la şantaj. În cazul Antena Group, pentru şantaj, s-a dispus aplicarea unei amenzi penale de 200.000 lei şi publicarea sentinţei timp de o lună, de zece ori, în intervalul 18.00-20.00.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop. Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Faptele de corupţie cu care ar fi fost ameninţat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări faţă de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS şi alte persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO