Eveniment

Cine este Sorin Câmpeanu, premierul interimar. În 2013 a avut venituri de 10.000 de euro pe lună. Ca premier va câştiga 3.500 de euro pe lună. De numele lui se leagă trei măriri salariale ale profesorilor. Vedeţi CV-ul şi declaraţia de avere

05.11.2015, 11:45 10048

Cîmpeanu are 46 de ani şi se află la conducerea Universităţii Agronomice din martie 2012. Tot din 2012 este şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

În 1986 a absolvit Colegiul Naţional Sf. Sava, iar în 1991 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti – Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, în 2000 obţinând doctoratul. După absolvirea facultăţii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare.

În perioada 2000-2003 a fost expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai târziu expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării – Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico – social (APART). A fost director Irrifrance Roumanie între 2005 şi 2008, vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în cercetare – Biotehnol. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Cîmpeanu este vicepreşedinte al Comitetului Naţional Român pentru Programul Hidrologic Internaţional.

De numele lui se leagă trei măriri salariale pentru personalul din învăţământ (5% în martie, 5% în septembrie şi 15% începând cu luna decembrie).

Controversa privind înscrierile la ora de religie a copiilor, dar şi scandalul manualelor şcolare şi retipărirea unor manuale de clasa a III-a pentru elevii din acest an şcolar. 

Câmpeanu a absolvit Sf. Sava, unul dintre cele mai renumite licee din Bucureşti. 

Conform declaraţiei de avere, în 2013 acesta ar fi câştigat aproape 10.000 de euro pe lună. Banii reprezintă venituri salariale din activităţi didactive, proiecte de cercetare cu finanţare europeană şi indemnizaţii de membru în diverse consilii de administraţie. 

Sorin Câmpeanu a jucat un rol important în scoaterea la iveală a fraudelor comise la UMF Iaşi, unde o serie de studenţi străini a făcut plăţi ilegale către personalul universităţii astfel încât media lor de admitere să fie modificată şi să fie admişi. 

Sorin Cimpeanu a acuzat UMF Iasi de frauda in scandalul studentilor marocani scosi de pe liste cu admisi. ”Este o frauda la nivelul personalului administrativ al UMF Iasi, care a facut o frauda cu dosarele de inregistrare ale studentilor straini, cu punctajele. Vor fi sesizate, daca nu s-au autosesizat deja, si organele de urmarire penala”, a sustinut Cimpeanu, dupa o vizita la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Grigore T. Popa”.

VEDEŢI AICI declaraţia sa de avere

Vedeţi AICI CV-ul său integral

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO