Eveniment

Sorin Minea, Romalimenta: Economia a crescut, dar agricultura rămâne în urmă

Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne "Romalimenta (Foto: Silviu Matei)

Sorin Minea, preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne "Romalimenta (Foto: Silviu Matei)

Autor: Gabriel Razi

13.05.2011, 12:06 399

Ieşirea dinrecesiune este bazată pe creştereaexporturilor şi a industriei în timp ce companiile din industriaalimentară continuă să sufere ca urmare consumului scăzut de pepiaţa internă, este de părere Sorin Minea, director general alproducătorului de mezeluri Angst şi preşedinte al Asociaţieiproducătorilor de carne "Romalimenta".

"Economia a crescut, dar dacă această creştere a fost bazată peexporturi şi pe industrie nu mă ajută cu nimic. Companiile dinindustria alimentară nu pot ieşi la export, iar economia româneascănu poate trăi exclusiv din exporturi. Nu neg că sunt realizări, dareconomia trebuie să meargă ca un ansamblu, nu putem avea economiefără piaţa internă", a declarat Sorin Minea.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat astăzi căProdusul Intern Brut (PIB) în primul trimestru al acestui an afost, în termeni reali, mai mare cu 0,6% faţă de trimestrulanterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO