Eveniment

Sorin Ovidiu Vântu: Totul este o chestiune politică, Băsescu a vrut să-mi ia Realitatea tv

Sorin Ovidiu Vântu: Totul este o chestiune politică, Băsescu a vrut să-mi ia Realitatea tv

Autor: Iulian Anghel

15.09.2010, 23:49 27

Sorin Ovidiu Vântu a admis ieri în faţa judecătorilor Curţii deApel Bucureşti că înregistrările ajunse în presă - din care rezultăcă i-ar fi trimis bani lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsorcondamnat la 15 ani de închisoare în prăbuşirea FNI - sunt reale,dar susţine că nu sunt citite într-o cheie corectă şi că totul esteo afacere politică în care este implicat preşedintele TraianBăsescu şi SRI.

"Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentrumine este un prieten", le-a spus Vântu judecătorilor.

Prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) în vara lui2000 a păgubit 300.000 de investitori, pierderile totalesituându-se la 300 mil. dolari. Curtea de Apel Bucureşti a judecatieri recursul înaintat de controversatul om de afaceri faţă dedecizia Tribunalului Bucureşti de a dispune arestarea sa, pentru 29de zile, în urma cererii Parchetului General care îl acuză că l-arfi plătit pe Nicolae Popa, fugit în Indonezia, pentru ca acesta sănu se întoarcă în ţară unde a fost condamnat la 15 ani deînchisoare în cazul prăbuşirii FNI. Până la închiderea ediţiei,Curtea nu-şi formulase verdictul.

Vântu a mai declarat că, în 2007, când Parlamentul îl suspendasedin funcţie pe Traian Băsescu, şeful statului a venit la el şi l-arugat să-l ajute, prin postul Realitatea tv pe care o deţine, înreferendumul ce urma să fie organizat ca urmare a acesteisuspendări. În urma referendumului, preşedintele Băsescu a rămas înfuncţie. "În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.n.) a venitla mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilitîmpreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate peprogresul şi modernizarea României."

Nu este pentru prima dată când SOV vorbeşte de legăturile salecu Traian Băsescu. El a declarat, în 2009, că se întâlnea noapteacu Băsescu, în 2004, în parcarea din Corbeanca pentru a fugi deserviciile secrete ale lui Adrian Năstase, premier în aceavreme.

Ce spune acum SOV? "După aceea (după întâlnirea cu Băsescu,probabil în aprilie 2007- n.n.) emisari ai lui au venit să-mi cearăo parte a trustului media. Evident că am refuzat. Începameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fitocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi aveaprobleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni laRealitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestareamea."

SOV l-a acuzat pe Traian Băsescu că face totul prin SRI şi cărecrutează procurori şi ziarişti. Până la închiderea ediţiei, niciPreşedinţia, nici SRI nu au comentat afirmaţiile lui SOV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO