Eveniment

Sorin Pintea strânge cureaua: Am publicat Ordinul de ministru care va elimina angajările ce nu vizează meritocraţia

Sorin Pintea strânge cureaua: Am publicat Ordinul de...

Autor: Roxana Din, Mediafax

12.06.2019, 19:42 2116

Sorina Pintea a precizat, miercuri, că a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin de ministru care face referire la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist în România. Ea a spus că scopul este eliminarea angajărilor pe bază „de orice altceva în afară de meritocraţie”.

Ministrul a spus că publicarea noului Ordin vine să contraatace situaţia neplăcută prin care angajările din anumite unităţi medicale se fac şi pe alte criterii decât cele ale competenţei şi meritului.

„Publicarea acestui Ordin şi elaborarea acestei metodologii este un răspuns la întrebările pe care de foarte mulţi ani le adresăm tuturor sindicatelor, spitalelor astfel încât să eliminăm angajările pe bază de orice altceva în afară de meritocraţie”, a conchis ministrul.

Potrivit aceleiaşi surse, miercuri a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul de ministru care face referire la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist în România, atât în unităţile medicale publice, cât şi în cele private, urmând ca în curând să fie publicată în transparenţă decizională şi Legea profesiilor medicale.

„Astăzi (miercuri, n.r.) a apărut în Monitorul Oficial publicat Ordinul de ministru 895 privitor la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist pe teritoriul României. De asemenea, în zilele următoare vor fi publicate în transparenţă decizională Legea profesiilor medicale, precum şi acea metodologie de organizare a concursurilor pentru medicii şi personalul medical , metodologie care are la bază un singur criteriu-meritocraţia”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a declarat că tot miercuri, Legea 282 din 2015 privind organizarea de transfuzie sanguină a fost modificată şi că aceste schimbări vizează implementarea cerinţelor directivelor europene în contextul facilitării creşterii nivelului de Securitate transfuzională, asigurării optime a tratamentului şi organizarea unui sistem naţional de hemovigilenţă funcţional.

„Am discutat zilele trecute despre modificarea Legii 282 din 2015 privind organizarea activităţii de transfuzie sanguină. În acest moment, aceste modificări pe care le-am promis se află în transparanţă decizională, iar schimbările preconizate se referă la implementarea cerinţelor directivelor europene, la crearea cadrului legale pentru dezvoltarea şi implementarea unui sistem informatic care să asigure transabilitate de la venă la venă, despre asigurarea creşterii nivelului de securitate transfuzională, asigurarea utilizării optime şi a raţionale a tratamentului transfuzional, organizarea unui sistem naţional de hemovigilenţă funcţional, precum şi alte lucruri care vor duce la îmbunătăţirea activităţii de transfuzie sanguină”, a spus ministrul Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO