Eveniment

Spaniolii ne vor spune pentru 2 mil. euro unde să facem şosele

Spaniolii ne vor spune pentru 2 mil. euro unde să facem şosele

Autor: Mediafax

13.04.2012, 00:00 159

Firma AECOM Ingenieria SRL, cu capital spaniol, va fi consultantul statului la realizarea Master Planului de Transport care va sta la baza pregătirii POS-T pentru 2014-2020, dar şi la estimarea cererii de transport pentru termen mediu şi lung, în cadrul unui contract de 9,5 milioane lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit de Ministerul Transporturilor printr-o licitaţie, are o durată de 23 de luni şi va fi finanţat din fondurile europene nerambursabile şi de la bugetul de stat.

Firma va dezvolta Modelul Naţional de Transport şi bazele de date aferente, va elabora previziunile de fluxuri de trafic pe moduri de transport, va identifica şi prioritiza măsurile de politică de transport şi proiectele de investiţii, va prezenta analize economico-financiare la nivel de program, va întocmi strategia de dezvoltare a sistemului naţional de transport şi va realiza evaluarea strategică de mediu.

Obiectivul Master Planului este de a dezvolta instrumentele de politică de transport necesare pentru a promova dezvoltarea unui sistem de transport naţional durabil, echilibrat între modurile de transport, care să stea la baza pregătirii POS-T 2014 - 2020, precum şi a altor decizii privind planificarea optimă a investiţiilor în infrastructura de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO