Eveniment

La spital de stat, dar cu bani? Spitalul Universitar din Bucureşti: „Nu toate cabinetele din ambulatoriu acceptă consultaţii pe baza biletelor de trimitere; unele servicii medicale/ consultaţii se realizează contra cost”

La spital de stat, dar cu bani? Spitalul Universitar din...

Autor: Georgiana Mihalache

25.02.2022, 17:10 721

O informare de pe pagina de programări a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, una dintre cele mai mari unităţi spitaliceşti din ţară, arată, cu majuscule de culoare roşie, că pacienţii pot face consultaţii gratuite pe baza biletului de trimitere doar în anumite specialităţi medicale. Excluse sunt cardiologia, chirurgia toracică, hematologia, neonatologia, neurochirurgia şi partea de laborator.

„Vă informăm că doar în specialităţile marcate cu asterix (*) se pot efectua consultaţii gratuite în baza biletelor de trimitere eliberate de medicul de familie/specialist în contract cu CASMB (Casa de Asigurări a Municipiului Bucureşti – n.red.) şi că unele servicii medicale/consultaţii se pot realiza doar contra cost”, se arată pe pagina spitalului.

De asemenea, pe aceeaşi pagină a spitalului mai apare informaţia că „nu toate cabinetele din ambulatoriul SUUB (Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – n.red.) acceptă consultaţii pe baza biletelor de trimitere eliberate de medicul de familie/specialist şi că unele servicii medicale/consultaţii se realizează contra cost”.

Reprezentanţii Spitalului Universitar nu au putut fi contactaţi până la transmiterea acestei ştiri.

Un pacient care a vrut să programeze o consultaţie la una dintre specializările nemarcate cu asterix se revoltă: „Nu pot găsi logica din spate. Sute de lei pe lună la sănătate şi să nu poţi face un consult”.

Spitalul Universitar este o unitate de stat, aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Ziarul Financiar a scris despre faptul că, deşi plătesc contribuţii la sănătate, pacienţii nu au acces la servicii decontate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO