Eveniment

Spitalul Militar: Nu am folosit produse Hexi Pharma la cabinetul Administraţiei Prezidenţiale

Spitalul Militar: Nu am folosit produse Hexi Pharma la...

Autor: Ioana Nicolescu

24.05.2016, 11:28 467

Serviciul Medical de Urgenţă şi Transport Sanitar (SMUTS) din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), care deserveşte şi Administraţia Prezidenţială, precizează într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei MEDIAFAX, că nu a folosit dezinfectanţi Hexi Pharma.

„Nu au fost folosite produse Hexi Pharma la cabinetul dedicat Administraţiei Prezidenţiale”, se arată în comunicatul de presă.

În anii 2013 şi 2014, Spitalul Militar a avut în dotare antiseptice Hexi Pharma cu aplicare locala (solutii pe baza de iod, respectiv, soluţie apoasă şi tinctură).

De altfel, MEDIAFAX a arătat că Spitalul Militar „Carol Davila” are două contracte cu Hexi Pharma, pe anul 2015, în valoare totală de 289.560 de lei, pentru dezinfectanţi, potrivit anunţurilor de atribuire de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Unul din contracte a fost atribuit în data de 28 iulie 2015 pentru două loturi în valoare totală de 170.400 de lei, şi un alt contract din 21 decembrie 2015, cu trei loturi atribuite în valoare totală de 119.160 lei. Tipul de produse cumpărate de la Hexi Pharma nu sunt cunoscute, fiind trecute cu denumirea generală „dezinfectanţi”.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii spitalului au spus iniţial că „Toate achiziţiile noastre sunt transparente, sunt postate pe SEAP, acolo se pot vedea cantităţile, procedura de achiziţie, tot. (...)Nu ştiu care sunt firmele, dar pentru dezinfectanţi de suprafeţe şi instrumentar Hexi Pharma nu avem sigur, nici înainte de scandal nu am avut”. Ulterior, reprezentanţii spitalului au recunoscut că au produse Hexi Pharma, însă este vorba de „săpun dezinfectant şi de tegument”.

„Noi nu mai avem dezinfectanţi de suprafeţe şi instrumentar de la ei (Hexi Pharma), de ani de zile. Avem doar săpun dezinfectant şi de tegument de la ei”, a declarat lt. col Oana Ciobanu, purtător de cuvânt al Spitalului Militar, pentru MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO