Eveniment

Spitalul Ponderas: Cancerul colorectal este pe locul doi ca incidenţă în România, 11.000 de cazuri noi s-au înregistrat anul trecut

Spitalul Ponderas: Cancerul colorectal este pe locul doi...

Autor: Mirabela Tiron

15.05.2019, 15:08 902

 În România, 80.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu cancer anul trecut şi s-au înregistrat peste 50.000 de decese. Cancerul colorectal este pe locul doi ca incidenţă şi ca mortalitate, cu peste 11.000 de cazuri noi şi peste 6000 de decese anul trecut, potrivit oficialilor spitalului Ponderas, care a demarat o campanie de screening pentru acest tip de afecţiune. Cancerul colorectal are un prognostic bun dacă este diagnosticat precoce, iar screeningul reprezintă o metodă de prevenţie pentru că permite detecţia şi îndepărtarea polipilor (leziuni premaligne), potrivit oficialilor spitalului.  

Aproape 3000 de teste FIT vor fi distribuite gratuit în cadrul campaniei demarată de spital. Testul imunochimic fecal FIT reprezintă o metodă de screening non-invazivă, acesta determină dacă există sângerări oculte (hemoglobină) în scaun - marker pentru anumite afecţiuni intestinale, precum diverticuli, polipi, cancer colorectal.

“Este important să venim în ajutorul pacientului cu un plan de diagnostic şi tratament amplu şi corect. Tocmai de aceea, activitatea noastră este caracterizată de o abordare instituţională prin echipe multidisciplinare şi un Tumor Board care cuprinde toate specialităţile necesare unui pacient cu un diagnostic oncologic: oncolog, gastroenterolog, chirurg, radiolog, radioterapeut, cardiolog, anestezist, nutriţionist, psihosomatoterapeut”, a spus Cătălin Copăescu, director medical al spitalului Ponderas.

Spitalul Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operaţie şi laborator de analize. Echipa medicală este formată din 250 de doctori şi 270 asistenţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO