Eveniment

Spitalul Victor Babeş din Capitală a fost dotat cu primul computer tomograf care poate detecta coronavirusul. Aparatul a costat un milion de euro

Spitalul Victor Babeş din Capitală a fost dotat cu...

Autor: Laura Buciu

27.05.2020, 11:22 186

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, în zona de triaj a Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, pentru ca pacienţii să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecţia cu SARS-CoV-2.

Un computer tomograf în valoare de un milion de euro a fost inaugurat, miercuri, într-un container al Spitalului de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, pentru ca pacienţii să nu mai intre în spital în această perioadă. CT-ul poate identifica infecţia cu SARS-CoV-2.

Computerul tomograf de ultimă generaţie, dotat cu modul de inteligenţă artificială, capabil să depisteze cazurile de infectare cu noul coronavirus în câteva minute a fost inaugurat, miercuri, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în prezenţa directorului instituţiei, dr. Emilian Imbri.

Computerul Tomograf este o investitie a Primăriei Capitalei, prin ASSMB şi are o valoare de un milion de euro.

CT-ul a fost poziţionat în zona de triaj, astfel încât pacienţii să nu mai intre în incinta spitalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO