Eveniment

Ce spune Allianz-Ţiriac despre amenda primită de la Consiliul Concurenţei: Am primit cu indignare concluziile raportului. Vom apela la toate pârghiile legale pentru a ne dovedi nevinovăţia şi pentru a păstra încrederea clienţilor

Ce spune Allianz-Ţiriac despre amenda primită de la...

Autor: Anelis Baciu

04.12.2018, 19:14 663

Conducerea Allianz-Ţiriac a primit cu indignare concluziile raportului de investigaţie al Consiliului Concurenţei în care se pune la îndoială caracterul independent al deciziilor legate de calcularea tarifelor RCA practicate de către Allianz-Ţiriac, a transmis societatea care a punctat că va apela la toate pârghiile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia şi pentru a păstra încrederea clienţilor săi. Allianz-Ţiriac a primit cea mai mare amendă, resepctiv 43 milioane de lei, fiind acuzată că s-a înteles cu ceilalti asigurători RCA să majoreze tarifele in perioada 2012-2016.

Prin decizia Consiliului Concurenţei, Allianz-Ţiriac va primi cea mai mare amendă în valoare absolută, în ciuda faptului că, de-a lungul timpului a manifestat un comportament comercial rezervat în ceea ce priveşte segmentul RCA, păstrându-şi o cotă de piaţă în medie de 8%, asigurarea RCA fiind singurul produs neprofitabil din portofoliu, au declarat reprezentantii Allianz. Deşi procentul amenzii, de 3,6%, este cel mai mic, Allianz-Ţiriac va fi sancţionată şi pentru faptul că a dezvoltat cea mai mare cifră de afaceri, în condiţiile în care ponderea RCA este de circa 20%.

“Credem în beneficiile unei concureţe corecte. Vom solicita în instanţă, cu argumente juridice şi economice, constatarea inexistenţei unor practici neconcurenţiale în sarcina Allianz-Ţiriac.” Virgil Şoncutean, Directorului General al Allianz-Ţiriac.

Compania Allianz-Ţiriac a practicat întotdeauna o politică de tarifare fundamentată pe principii actuariale general acceptate şi în linie cu strategia comercială a companiei, beneficiind de know-how-ul international şi de expertiza locală necesară în calcularea corectă a tarifelor sale.

De-a lungul timpului, Allianz-Ţiriac a majorat sau scăzut tarifele RCA, întemeindu-se în toate cazurile pe argumente economice obiective, modificările de tarife fiind evaluate de ASF şi publicate în conformitate cu toate prevederile legale.

Întelegem că protejarea reputaţiei Allianz-Ţiriac şi ca membră a Grupului Allianz se realizează şi prin conformarea la normele şi reglementările concurenţiale.

Allianz-Ţiriac doreşte, de asemenea, să atragă atenţia asupra potenţialului efect devastator la nivel de încredere în rândul clienţilor. Astfel de măsuri incorecte şi abuzive pot arunca piaţa RCA înapoi în timp, pierzându-se astfel capitalul de încredere care este elementul fundamental al industriei.

“Vrem să îi asigurăm pe toti clienţii şi partenerii noştri de aplicarea normelor şi reglementarilor în materie de conformitate, de adecvarea preţurilor în raport cu dimensiunea riscurilor şi de respectarea unui comportament etic de la care nu facem rabat de aproape 25 de ani de când activăm în industria de asigurări.” Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO