Eveniment

Ce a spus preşedintele Iohannis la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor: România împărtăşeşte în totalitate abordarea europeană. Juncker: Preşedinţia română a Consiliului UE are loc într-un ”un moment dificil”

Ce a spus preşedintele Iohannis la întâlnirea cu...

Autor: Maria Stan

11.01.2019, 10:54 248

”România împărtăşeşte în totalitate abordarea pro-europeană. Poziţia României a fost întotdeauna şi va continua să fie într-o poziţie de susţinere a proiectului european. Eforturile comune la nivel european trebuie să se concentreze pe evitarea poricăror diviziuni şi discrepanţe între statele membre pebntru a consolida UE şi pentru a demonstra capacitatea UE de a avera un rol mai ferm pe arena globală. Vă asigur de dorinţa României de a contribui la progresul agendei europene într-un mod constructiv şi consensual”, a declarat Klaus Iohannis.

El a amintit şi provocările preşedinţiei române a Consiliului UE.

”Deţinem preşedinţia Consiliului UE în contextul unor evoluţii importante şi complexe -reflecţiile privind viitorul Europei, alegerile europene, Brexit, migraţia şi securitatera, negocierile privind viitorul cadru bugetar sau acţiunile externe într-un mediu imprevizibil”, a mai spus preşedintele Iohannis.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a afirmat că preşedinţia română a Consiliului UE are loc într-un ”un moment dificil”.

”Mă gândesc la acordul de principiu pe viitorul cadru financiar anual. Este un proiect dificil de care România va trebui să se ocupe, pentru că nu ne putem permite să întrerupem anumite programe. (..) (Brexit- n.r.) este un eveniment trist de care Europa nu avea nevoie, dar democraţia e ceea ce este - nu avem cum să-i împiedicăm pe cei care vor să ne părăseascăm, dar nici noi nu vom fi încântaţi în 30 martie, pentru că va fi o ruptură în Europa”, a spus şi preşedintele Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO