Eveniment

SRI: În ultimii cinci ani, 100 de informări privind fenomenul infecţiilor din spitale

SRI: În ultimii cinci ani, 100 de informări privind...

Autor: Andreea Traicu

09.05.2016, 10:54 2219

"În documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infecţiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară. Printre beneficiarii legali ai informărilor noastre pe această problematică sunt preşedinţii de Consilii Judeţene, prefecţii, miniştrii, primul-ministru, Preşedintele României. Toţi aceşti beneficiari legali au primit informări constante, fiecare, potrivit atribuţiilor lor, despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate din România. În ultimii cinci ani, SRI a trimis circa 100 de informări, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti", au transmis, luni, oficialii SRI.

Cum arată restaurantul preferat al fanilor lui Putin. Motivul pentru care a devenit celebru. Galerie FOTO

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Parchetul General a demarat o anchetă în legătură cu dezinfectanţii folosiţi în spitalele din România, achiziţionaţi de la firma Hexi Pharma, produse despre care există suspiciunea că ar fi diluate. În dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut sâmbătă patru percheziţii, ridicând documente de la sediul Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia.

Cele mai bune oraşe în care să locuieşti. Din top 10, şapte sunt europene. Galerie FOTO

Totodată, au fost ridicate probe şi înscrisuri din 25 de unităţi sanitare de pe raza a 21 de judeţe şi a municipiul Bucureşti.

Cum arată noul sediu din San Francisco al companiei LinkedIn. Galerie FOTO

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO